Till we meet again

Till we meet again är en singel skriven av Christine Kandelhart som råkar vara en gammal klasskamrat till mig. Hon skickade ett meddelande till mig och frågade fall jag hade möjlighet att gör att par albumomslag, till vilket jag svarade: absolut!

Detta är Christines första album sedan examen. Hon förklarade att man kan tolka den på två olika sätt. Antingen som en hälsning till någon man vet att man inte kommer träffa på väldigt länge, eller att låten är en hälsning till någon som man inte kommer träffa igen antingen på väldigt länge eller någonsin. 

 

Christine hade redan en ganska tydlig idé över hur hon ville att omslaget skulle se ut. Ett romantiskt typsnitt på en klar stjärnhimmel med en måne som syns tydligt i bilden.  Månen symboliserar den romantiska idén att vi alltid tittar på samma måne. Stjärnhimmelen skulle referera till något hon hört som liten: att när man dör blir man en ny stjärna på himmelen. 

Baserat på denna idé tog jag fram lite skisser. I dessa skisser experimenterade jag med placeringen av texten i relation till månen. Jag ville även göra några tester med hav/vatten som kunde representera tid. Jag slängde även in ett ”wildcard” som gick bort från ursprungsidén för att se fall det fanns något där vi inte utforskat.

Bland dessa skisser pekade Christine ut de som tilltalade henne mest och vi tog fram ett antal prototyper av dessa. Till slut valdes den som kopplades mest till originalidén. Så med lite polering var bilden redo för att publicera.

Program